Domatesin lezzet kattığı pratik tariflerle siz de en güzel zamanı yakalayın! Yağı tavada ısıtıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış biberi, sarımsağı, kişnişi ekleyip 5 dakika kavurun. Domates, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sosu arayalarak yumurtaları boşluklara kırın ve kısık ateşte pişirin. Kişniş yaprağı ve karabiber serpiştirip sıcak servis yapın.
Domates
Patlıcangiller familyasından domates, soslar ya da turşu yapımında kullanılan, çiğ ya da pişmiş tüketilen kırmızı meyveleri için yetiştirilen yıllık bir bitki. Su açısından zengin olan domates bol miktarda C, A ve B vitamini içerir. Ülkemizde genellikle Marmara, Ege ve Akdeniz’de yetişir. Taze domatesler sert, etli, parlak, kırışıksız, çatlaksız ve tercihen tek renk olmalıdır. Hafif yeşil olan domatesler sıcak bir yerde kızarır.