Yoğurtlu Ve Tavuklu Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurtlu Ve Tavuklu Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurtlu Ve Tavuklu Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci tuzlu ılık suda bekletip yıkayın ve süzün. Sarımsakları ezip yoğurda ekleyin. Badem ve tozbiberi ilave edip iyice karıştırın. 
  2. Soğanı ince ince doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Tavuk etini şeritler halinde dilimleyin.
  3. Sıvıyağ ve margarini tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Biberleri ve tavuk etini ekleyip kavurun. Tuz ve sıcak suyu ekleyin. Sürekli karıştırarak yoğurdu ilave edin. Pirinci ekleyip karıştırın ve kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
  4. Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan ve kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan tavuk etli pilav tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yoğurtlu Tarifler Tavuk Yemekleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Mıkla
Sirkeli Cacık
La cervelle de canut
Probiyotik Yoğurt
Manda Yoğurdu
Dondurulmuş yoğurt parçaları