Yoğurtlu Sıkma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurtlu Sıkma Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Üzeri için

Yoğurtlu Sıkma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bulguru bir kaba alın. Tuz döküp harmanlayın. Üzerine sıcak su dökün ve bir kapak kapatarak yumuşayıncaya kadar bekletin. Bulgur şişince un ekleyip karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yoğurmaya başlayın. Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin. Hamurdan küçük parçalar kopartıp avucunuzda parmaklarınızın arasında sıkarak şekil verin. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Köfteleri kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Kevgirle süzerek servis tabağına aktarın. Yoğurda sarımsak rendeleyip karıştırın ve köftelerin üzerine gezdirin. Sos için salçayı tereyağında kavurun ve yoğurdun üzerine dökün. Kuru nane serpiştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pratik Yemek Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Mıkla
Sirkeli Cacık
La cervelle de canut
Probiyotik Yoğurt
Manda Yoğurdu
Dondurulmuş yoğurt parçaları