Ülkemizde en çok İç Anadolu'da yetiştirilen kabağın ana vatanı Güney Amerika'dır. Çoğunlukla salata ve yemeklerin içinde tercih edilen bu besin, özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılır. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kanser riskini düşürür ve kolesterol seviyesini dengede tutar. Lifli bir gıda olan kabak çorbası, yoğurt ile birlikte tüketildiğinde vücudun ihtiyaç duyduğu protein değerini karşılar. Bu nedenle kabak çorbasının ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Yoğurtlu kabak çorbası nasıl yapılır? Eğer malzemeleriniz hazırsa, yoğurtlu kabak çorbası nasıl yapılır birlikte görelim:
Yoğurtlu Kabak Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Yoğurtlu Kabak Çorbası Kaç Kaloridir?