Yoğurtlu Barbunya
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurtlu Barbunya Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurtlu Barbunya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

*Barbunyanın kabuklarını ayıklayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

*Tavada zeytin yağı ile piyazlık doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Acı biber salçasını ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Haşlanmış barbunyaları ilave edin. Tuz ve kara biber ile tatlandırın. Üzerine bir çay bardağı sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekince ocaktan alın.

*Sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin. Yoğurda karıştırın. Barbunyayı servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mıkla
Sirkeli Cacık
La cervelle de canut
Probiyotik Yoğurt
Manda Yoğurdu
Dondurulmuş yoğurt parçaları