- Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin.
- Yoğurt ve unu bir kapta iyice karıştırın. 1 su bardağı su ilave ederek sulandırın. Karışımı pişmekte olan baklaya ilave edip iyice karıştırın.
- Margarin ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın. Pürüzsüz bir sıvı haline gelince ateşten alın. Üzerine nane ve kıyılmış dereotu serpin.
- Dereotunu kıyıp naneyi yaprak yaprak ayırın ve çorbanın üzerine serpip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Daha fazlası için
çorba tariflerinden faydalanabilirsiniz. Dilerseniz, klasik
bakla çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.
Şefin Yorumu :
SAĞLIK ÇORBASI
Bakla, yoğurt, et suyu ve taze baharatla zenginleştirilmiş bu çorba, özellikle çocuklar, nekahat devresindeki hastalar ve yaşlılar için son derece yararlı.
Afiyet olsun.