SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Yoğurtlu Tarifler
Yoğurt Soslu Armut
Yoğurt Soslu Armut
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
10 dakika
Kaç Kişilik:
1 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurt Soslu Armut Tarifi İçin
Malzemeler
1 armut
125 gr süzme yoğurt
1 çay kaşığı bal
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş fındık
1 çay kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı
1 tutam tarçın
1 tutam safran
1 kahve fincanı su
Yoğurt Soslu Armut
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Armudu soyup boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın.
Safranı suda eritip armutlara ekleyin. Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yoğurdu bir kapta balla karıştırıp servis kâsesine alın.
Armut dilimlerini yoğurdun üzerine yerleştirin. Pişme suyundan 2-3 kaşık üzerine gezdirin. Çekilmiş fındık ve antepfıstığı serpiştirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Yoğurtlu Tarifler
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Tatlı Tarifleri
Benzer Tarifler
Mıkla
Sirkeli Cacık
La cervelle de canut
Probiyotik Yoğurt
Manda Yoğurdu
Dondurulmuş yoğurt parçaları