Vişneli Yoğurt Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişneli Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

 Vişneli şurup için:

Vişneli Yoğurt Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Toz şeker ve yumurtaları derin bir kapta mikserle çırpın. İrmik ve yoğurdu ayrı bir kapta iyice karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin.
  2. Köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Eritilmiş Hüner, un, nişasta ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. 
  3. Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp ılınıncaya kadar bekletin. 
  4. Vişneli şurubu hazırlamak için; vişneleri 1 su bardağı su ve yarım su bardağı tozşekerle kaynatın. 2.5 bardak suyu 3 bardak şekerle kaynatın. 1.5 bardak vişne suyunu kaynattığınız şuruba ekleyip karıştırın. 
  5. Hazırladığınız vişneli sıcak şurubu ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şurubunu çekip soğuduktan sonra dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerine hindistancevizi serpip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Şerbetli yoğurt tatlısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Mıkla
Sirkeli Cacık
La cervelle de canut
Probiyotik Yoğurt
Manda Yoğurdu
Dondurulmuş yoğurt parçaları