Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Süslemek için

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sonuyor. Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda 30 dakika bekletip kurulayın. Bir kasede galeta unu, ceviz içi ve tuzu karıştırın. Başka bir kasede yumurtaları çırpın. Ayçiçeği yağını geniş bir tavada ısıtın. Patlıcan dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Süzme yoğurda, küp doğranmış közlenmiş kırmızıbiberleri, kekiği, tuzu karıştırın. Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına yoğurtlu karışımdan paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Taze soğanın yeşil kısımlarıyla patlıcan rulolarını bağlayıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yoğurtlu Tarifler Sarma Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Kızartma Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Mıkla
Sirkeli Cacık
La cervelle de canut
Probiyotik Yoğurt
Manda Yoğurdu
Dondurulmuş yoğurt parçaları