Taze sarımsakları temizleyip ince ince doğrayın. 3 taze soğan sapını süsleme için ayırıp kalanları kıyın. Naneyi yaprak yaprak ayırın. Dereotunu temizleyip doğrayın.
Pirinci bol suda bir kaç kez yıkayıp süzün. Tencereye alıp yarım su bardağı su ilave edin. Tuz serpip pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte haşlayın.
Yoğurdu derin bir kaba alın. Kekik ve 1 tutam tuz serpip mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. 3 bardak suyu ekleyip ayran kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
Pirinç, zeytinyağı, sarımsak, nane yaprakları ve dereotunu çırpılmış yoğurda ilave edip karıştırın. Servis kaselerine paylaştırıp ince taze soğan saplarıyla süsleyin. soğuk olarak servis yapın.