Şeyhü'l Muhşi (Dolmaların Şeyhi)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şeyhü'l Muhşi (Dolmaların Şeyhi) Tarifi İçin

Malzemeler

Şeyhü'l Muhşi (Dolmaların Şeyhi)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanların üçünü saplarına dokunmadan ortadan ikiye kesip içlerini kabak oyucuyla çıkartın. Diğerlerini de ortadan ikiye kesip, orta kısımlarından başlayarak bıçakla üst ve alt taraflarından aralıklı olarak kabuklarını soyun. Karnıyarık usulü ortadan yarısına kadar kesik atın. Tuzlayıp acısının çıkması için su içinde bekletin. Soğanı piyazlık doğrayıp bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağıyla birlikte soteleyin. Kıymayı ilave edip kavurun. Suyunu bırakıp çekince çok ince kıyılmış nane ve maydanozu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın. Otların rengi dönerken ocaktan alın. Patlıcanları sudan çıkarıp süzün ve içlerini kıymalı harçla doldurun. Tencerede kalan tereyağını eritin. Patlıcanları yan yana dizip suyu ilave edin. Kapağını kapatın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp yarım saat dinlendirin. Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. Dolmaları yoğurtla birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Yoğurtlu Tarifler Dolma Tarifleri Et Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Mıkla
Sirkeli Cacık
La cervelle de canut
Probiyotik Yoğurt
Manda Yoğurdu
Dondurulmuş yoğurt parçaları