Havuç Mücveri
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Havuç Mücveri Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Servis için

Havuç Mücveri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havuçların kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Soğanı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra havuca ekleyin.
  2. Rendelenmiş kaşar peyniri, dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, pul biber, yumurta, kıyılmış dereotu ve unu ekleyip karıştırın.
  3. Yapışmaz tavaya hafif yağ sürün ve ısıtın. Karışımdan kaşıkla alıp tavaya aktarın ve önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  4. Mücverleri kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün. Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edip, ince kıyılmış dereotu serperek servis yapın.

Alternatif olarak fırında mücver veya kabak mücver tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yoğurtlu Tarifler Atıştırmalık Sebze Tarifleri Fırın Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Kızartma Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mıkla
Sirkeli Cacık
La cervelle de canut
Probiyotik Yoğurt
Manda Yoğurdu
Dondurulmuş yoğurt parçaları