Cacık
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

her türlü yemekle uyumlu olan cacık aslında su eklenmeden hazırlanır. Hafif yoğun kıvamıyla şahane bir mezeye dönüşür. Salatalığın öz suyu ve yoğurt ile sulanan cacığa dilerseniz seyretmek için birkaç parça buz ekleyebilirsiniz. İşte en güzel cacık hazırlamanın sırrı bu kadar basit.

Cacık Tarifi İçin

Malzemeler

Cacık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Salatalıkların kabuklarını soyup küp şeklinde ufak doğrayın.
  2. Yoğurda su ekleyerek çırpın. İçine sarımsağı rendeleyin. Salatalıkları ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin.
  3. Sirke, zeytinyağı ve tuz ekleyip kaselere paylaştırın. Soğutarak servis yapın.
  Servis Önerisi

Salatalıkları arzuya göre rendeledikten sonra da cacığa katabilirsiniz. Dilerseniz cacığın üzerine kuru nane ya da taze nane kullanmayı tercih edebilirsiniz.

  Püf Noktası

Kıvamını seyretmek için dilerseniz soğuk su ya da buz parçaları ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Akşam Yemeği Pratik Yemek Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Mıkla
Sirkeli Cacık
La cervelle de canut
Probiyotik Yoğurt
Manda Yoğurdu
Dondurulmuş yoğurt parçaları