Tatlı-Ekşi Sos (Çin Mutfağı)
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tatlı-Ekşi Sos (Çin Mutfağı) Tarifi İçin

Malzemeler

Tatlı-Ekşi Sos (Çin Mutfağı)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yemek tarifleri içerisinde ızgara tavuk ve hindi etine yakışan bir sostur. 2 kahve fincanı tozşeker, 2 çorba kaşığı soya sosu ve 3 çorba kaşığı hazır domates sosunu tencereye alıp karıştırın. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. 2 kahve fincanı ananas suyu ile 2 çorba kaşığı mısır nişastasını bir kasede karıştırıp kaynamakta olan karışıma ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Cam bir kavanoza aktarın. Buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çin Mutfağı Sos Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu