Kırmızı Orman Meyveleri Sosu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Ekrem Çağatay’dan tatlı ve dondurmalar için harika bir sos tarifi ile karşınızdayız. Ahududu, böğürtlen, yaban mersini ve frenk üzümü ile hazırlanan bu sos, tatlıların vazgeçilmezidir. İsteğe göre pankek tariflerini zenginleştirmek için de kullanılır. İsteğe göre çilek ve vişne ekleyerek daha aromatik bir tat elde edebilirsiniz.

Tatlı yapımında kullanılan çikolata sosu ve glaze parlak sos tarifine göz atmayı unutmayın.

Kırmızı Orman Meyveleri Sosu Tarifi İçin

Malzemeler

Kırmızı Orman Meyveleri Sosu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Frenk üzümü hariç bütün meyveleri bir tencereye alın ve üzerine esmer şekeri ilave ederek 30 dakika süreyle bekletin.
  2. Daha sonra lime suyunu ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bir çırpıcı yardımıyla meyveleri ezerek karıştırmaya devam edin.
  3. Meyveler eriyip sos kıvamına geldiği zaman Frenk üzümünü ilave ederek ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sos Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu