SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sos Tarifleri
Hollandez Sos
Hollandez Sos
Güncelleme tarihi:
01 Şubat 2023
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Hollandez Sos Tarifi İçin
Malzemeler
2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı tane beyaz biber
4 yumurta sarısı
250 gr tereyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Acı toz biber
Hollandez Sos
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Sirke, su ve biber tanelerini küçük ve kalın tabanlı bir tavaya alarak kaynama noktasına getirin.
Ocağı kısıp 1 dakika hafifçe kaynatın. Tavayı ocak üzerinden alıp soğumaya bırakın.
Karışımı başka bir kaba aktarıp içine yumurta sarılarını ekleyerek çırpın.
Bir tavaya tabanın yarısı dolacak kadar su doldurup kabı üstüne yerleştirin.
Karışım kıvama gelene kadar çırpın. Eritilmiş tereyağını çok yavaş ekleyin. Bu arada çırpmaya devam edin.
Limon suyunu ekleyip tuz, karabiber ve toz kırmızı biberlerle tatlandırın.
Tarif Kategorileri
MasterChef Tarifleri
Makarna Tarifleri
Sos Tarifleri
Tavuk Yemekleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu