Ev Yapımı Karamel
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karamel, tatlıların içerisinde sık sık kullanılan tatlı bir sos çeşididir. Özellikle çikolatanın yanına çok yakışır. Karamel yapımı zahmetli görünse de, bazı püf noktalara dikkat ederek kısa sürede hazırlamak mümkündür. Peki, evde karamel nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, tatlı yapımında kullanacağınız ev yapımı karamel tarifine geçebiliriz.

1 Kavanoz Karamel Kaç Kalori?

Tatlı hazırlarken ihtiyaç duyacağınız ev yapımı krema, krem şanti ve çikolata sosu tarifini de buraya bırakıyoruz.

Ev Yapımı Karamel Tarifi İçin

Malzemeler

Ev Yapımı Karamel

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle toz şekeri yayvan bir tavaya alarak kısık ateşte şeker eriyene kadar bekleyin.
  2. Şeker erimeye başladığında önce şeffaflaşır, ardından karamelize olmaya başlar.
  3. Şekerin tamamı eridiğinde içerisine tereyağı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.
  4. Bu esnada şeker kabarmaya başlayabilir, kısa sürede sönecektir.
  5. Tarifte kullanacağınız kremayı oda sıcaklığında bekletin.
  6. Kremayı yavaş yavaş karışıma eklerken, bir taraftan karışımı hızlı bir şekilde çırpın.
  7. Tüm karışımı birleştirdikten sonra oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
  8. Hemen tüketmeyi düşünmüyorsanız, bir kavanozun içerisine doldurarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  9. Buzdolabındaki karameli kullanmadan önce mutlaka oda sıcaklığında dinlendirin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tereyağı ve kremayı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın. Aksi takdirde karamel sosun kıvamı pürüzsüz olmayacaktır.
  • Şeker, renk değiştirene kadar karıştırma işlemi uygulamayın. Eğer topaklanma olursa, tahta kaşık ile karıştırarak dağıtabilirsiniz.
  • İlk aşamada şekere 4 damla limon suyu da ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız karameli, karamel soslu trileçe ve krem karamel tarifinde kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Kremalı Tatlılar Sos Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu