Domates Salçası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Domates Salçası Tarifi İçin

Malzemeler

Domates Salçası

Nasıl Yapılır Fotoğraflar�� Gizle

  1. Domatesleri yıkayıp sap kısımlarını kesin ve iri iri doğrayın.
  2. Geniş bir tencereye alıp orta ateşte ara sıra karıştırarak kendi suyuyla kaynatın. Domatesler iyice yumuşayınca süzgeçten geçirin.
  3. Domates püresini geniş tepsilere yayıp güneş alan bir yere yerleştirin.
  4. Günde 1-2 saat arayla tahta kaşıkla karıştırarak suyunun buharlaşmasını sağlayın.
  5. Geceleri içeriye alıp gündüzleri güneşe çıkararak suyu tamamen gidene kadar salçayı koyulaştırın.
  6. Tuz ilave edip karıştırın. Kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Serin yerde muhafaza edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sos Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu