Cheddar Sos
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Cheddar peyniri, dünya çapında çok sevilen peynirlerden biridir. Cheddar sos ise, İngiliz mutfağından dünyaya yayılan ve yoğun aromasıyla yemeklerin eşlikçisi olarak kullanılan bir sos çeşididir. Tereyağı ve unun kavrulmasıyla hazırlanan bu sos, hem fast food yemeklerin yanında, hem de cips eşliğinde sunulabilir. Malzemeler hazırsa, cheddar sos tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kolay sos tariflerine göz atmayı unutmayın.

1 Porsiyon Cheddar Sos Kaç Kalori?

Bir porsiyon cheddar sos 585 kalori değerindedir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Cheddar Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Cheddar Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını sos tenceresine alın ve eritin.
  2. Eriyen yağın üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Sütü yavaş yavaş ekleyin ve bu esnada malzemeleri güzelce karıştırın.
  4. Sos kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Ardından tuzu ekleyin.
  5. Ocağı kısık ateşe alın ve sosun içine peynirleri ilave edin. Spatula yardımıyla peynirler eriyene kadar karıştırın.
  6. Hazırladığınız cheddar sosu sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Cheddar sosu, patates kızartması ve hamburger eşliğinde servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Sos Tarifleri