Carbonara Sos
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Carbonara sos, genellikle makarna yapımında kullanılan bir sos çeşididir. Yumurta, parmesan peyniri ve sarımsak ile hazırlanan carbonara sosun, kremalı ve kremasız olmak üzere farklı versiyonları mevcut. Dünya mutfaklarında yaygın olarak kullanılan geleneksel carbonara sosu, krema içermez. Parlaklığını yumurtadan alan bu sos, sevdiğiniz tüm makarna çeşitlerinde kullanılabilir. Malzemeler hazırsa carbonara sos tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Spagetti carbonara tarifine göz atmayı unutmayın.

1 Porsiyon Carbonara Sos Kaç Kalori?

1 porsiyon carbonara sos 524 kaloridir.

Carbonara Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Carbonara Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle zeytinyağını geniş, yapışmaz bir tavada orta ateşte ısıtın. Pastırma ve sarımsağı ekleyin. 
  2. 5 dakika boyunca, pastırma kızarıncaya kadar karıştırarak pişirin. Piştikten sonra kağıt havlu üzerine alın.
  3. Büyük ve geniş bir kapta yumurta, parmesan ve karabiberi pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  4. Makarna için tencereye su koyun ve ocağa alın. Su kaynadıktan sonra makarna paketinin arkasındaki pişirme dakikasına göre pişirin.
  5. Sürenin sonunda makarnayı süzmeden önce bir kase kadar makarna suyundan ayırın.
  6. Kızaran pastırmaları makarnanın içerisine alın ve güzelce karıştırın.
  7. Makarnanın üzerine hazırlamış olduğunuz yumurtaları karışıma ilave edin ve onun üzerine de makarna suyundan ekleyip güzelce karıştırın.
  8. Carbonara soslu makarna servise hazır. Kalan parmesanı üzerine serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Gnocchi makarna türünü de carbonara sos ile servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz carbonara sosuna krema da ekleyebilirsiniz.
  • Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Yumurtalarınızın oda sıcaklığında olduğundan emin olun, soğuk yumurtalar makarna sosunuzda topaklanmalara neden olabilir.
  • Yumurta, peynir ve kremayı birleştirirken iyice çırpıldığından emin olun. Bu işlem pürüzsüz bir doku elde edilmesine yardımcı olacaktır.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Şarküteri Tarifleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu