Adobo Sosu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adobo sosu, Latin mutfağında et marine etmek için sıkça kullanılan bir lezzet harikasıdır. Bu baharat karışımı, İspanyol mutfağında etin marine edilmesinde tercih edilen en popüler baharatlardan biridir. Şimdi, bu lezzetli Adobo sosu tarifine geçelim.

Salsa sos tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Adobo sosu kaç kaloridir?

Bir porsiyon Adobo sosu 20 kaloridir.

Adobo Sosu Tarifi İçin

Malzemeler

Adobo Sosu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Acı biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarın.
  2. Orta-düşük ateşte döküm tavayı ısıtın ve her iki tarafını hafifçe kızartın.
  3. Acı biberleri büyük bir kaseye koyun ve üzerine sıcak su ilave edin yaklaşık 15 dakika bekletin.
  4. Tüm malzemeleri bir blender'a koyun ve kadifemsi bir sos elde edene kadar 3-4 dakika karıştırın.
  5. Adobo sosu servise hazır cam bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Adobo sosunu, beyaz veya esmer pilavın üzerine dökerek sunabilirsiniz.
  • Sote edilmiş sebzelerin üzerine dökerek servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Geleneksel adobo sosu için ana malzemeler olan soya sosu, sirke, sarımsak, şeker ve karabiberi doğru ölçülerde kullanılması önemlidir.
  • Eğer adobo sosunu et üzerinde marinasyon yapmak için kullanacaksanız, etin sos içinde en az birkaç saat, tercihen bir gece beklemesi lezzetin daha iyi içine işlemesini sağlayacaktır.
  • Sosun malzemeleri kaynatılırken, şekerin tamamen eriyip diğer tatlarla karışması için bekletilmelidir.
  • Sos piştikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakılmalı ve daha sonra hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklanmalıdır. Bu, sosun aromalarının iyice birleşmesine ve daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Pico de Gallo