Tereyağını elinizle una yedirin. Ortasına çukur açıp;
1 yumurta, su ve tuz ekleyip, hamuru elde edin.
Ardından dolaba koyup 30 dakika dinlendirin.
Sucukları küp şeklinde kesip, soğuk suya koyun
ve kaynatın. Kaynama noktasına gelince, süzün
ve sucuklar hâlâ sıcakken tereyağı ile 2-3 dakika
kavurun. Yağını süzüp, soğumaya bırakın. Krema,
3 yumurta, tuz, karabiber ve muskatı çırpın ve
süzgeçten geçirin. Dolapta dinlenen hamuru alın
ve oklavayla açın, tart kalıbının içine yerleştirin.
Dibine doğru bastırın. Çatal yardımı ile
gözenekler açın. Dışarıda kalan hamuru kesin.
Hamurun üzerine, kabarmasını engellemek için
yağlı kağıt ve ağırlık yapması için kuru fasulye
veya nohut koyun. 180 derecelik fırında yaklaşık
10 dakika pişirin. Tart hamurunu fırından çıkartıp,
ortasındaki yağlı kağıdı, fasulyeleri/nohutları alın.
Hamurun ortasının pişmesi için, 3-4 dakika daha
fırına atın. Çıkartıp, sucukları ortasına dizin,
üzerine rende peyniri ekleyin. Krema dolgu
malzemesini ekleyin ve fırına atın. 20-25 dakika
daha alt-üst fan modunda pişirin. Üzeri renk
alınca fırından çıkarın.
Gravyer yerine sevdiğiniz başka bir peynir de kullanabilirsiniz.