- Patlıcanları 4-5 mm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. 10 dakika tuzlu suda bekletin.
- Yıkayıp süzgece alın. Kağıt havlu ile kurulayıp yağlanmış ızgaraya dizerek közleyin.
- Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisini 2 kaşık riviera zeytinyağı ile yağlayın.
- 2-3 taze soğan sapı ve maydanozu kıyıp derin bir kaba alın. Beyazpeynir, krem peynir ve karabiber ekleyip ezerek püre haline getirin.
- Düz zeminde her bir soğan sapının üzerine bir patlıcan dilimi yerleştirin.
- Üzerine peynirli karışımdan yayın, soğan sapıyla patlıcan dilimini fiyonk şeklinde bağlayın. Tuz serpin.
- Malzeme bitinceye kadar bütün dilimleri bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine galeta unu serpin. Sıcak fırında 4-5 dakika pişirip çıkarın. Ilınınca üzerlerine 2 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yeni tatlar keşfetmek için, nefis patlıcan köftesi tarifine göz atın.