Peynirli Patlıcan Kayığı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Patlıcan Kayığı Tarifi İçin

Malzemeler

Peynirli Patlıcan Kayığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları 4-5 mm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. 10 dakika tuzlu suda bekletin.
  2. Yıkayıp süzgece alın. Kağıt havlu ile kurulayıp yağlanmış ızgaraya dizerek közleyin.
  3. Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisini 2 kaşık riviera zeytinyağı ile yağlayın.
  4. 2-3 taze soğan sapı ve maydanozu kıyıp derin bir kaba alın. Beyazpeynir, krem peynir ve karabiber ekleyip ezerek püre haline getirin.
  5. Düz zeminde her bir soğan sapının üzerine bir patlıcan dilimi yerleştirin.
  6. Üzerine peynirli karışımdan yayın, soğan sapıyla patlıcan dilimini fiyonk şeklinde bağlayın. Tuz serpin.
  7. Malzeme bitinceye kadar bütün dilimleri bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin.
  8. Üzerlerine galeta unu serpin. Sıcak fırında 4-5 dakika pişirip çıkarın. Ilınınca üzerlerine 2 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yeni tatlar keşfetmek için, nefis patlıcan köftesi tarifine göz atın.


Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Fırın Yemekleri Peynirli Tarifler Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer’da sarımsaklı peynir
Air Fryer'da Tofu
Airfryer'da Hellim Kızartması
3 sürpriz soslu peynir topları
Naneli ve aromalı buratta peyniri
Vegan Krem Peynir