Şıpsı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şıpsı Tarifi İçin

Malzemeler

Şıpsı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğan ve sarımsakları kıyıp mısırözü yağında pembeleştirin. Salçayı ve pulbiberin yarısını ekleyip karıştırın. 7-8 bardak su ve tuz ilave edin. Tavuk göğüs eti ve tavuk butu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tavuğun deri ve kemiklerini çıkarıp etlerini küçük parçalar halinde ayırın. Tencerede kalan tavuk suyunu süzüp bekletin. 

Yağsız tavada unu kavurun. Ceviz içini ekleyip birkaç dakika karıştırın. Poy, kişniş ve tuz ekleyip ateşten alın. Karışımı tenceredeki tavuk suyuna azar azar ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Koyu kıvamlı bir bulamaç haline gelince ateşten alın.

Tavuk etlerini servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız bulamacı tavuk etlerinin üzerine gezdirin. Tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip cevizlerle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Tavuk Yemekleri Kuruyemişli Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye