Kuruyemişli Ve Ballı Pasta
Hazırlanma Süresi : 1 saat 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuruyemişli Ve Ballı Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Üzeri için

Kuruyemişli Ve Ballı Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Üzümleri yumuşaması için ılık suda 15-20 dakika bekletin. Süzüp bir kaba alın. Tarçın, tozşeker, badem, fındık ve cevizi ilave edip harmanlayın.

Tencerede tereyağını eritin. Süt, su ve balı ekleyin. Kısık ateşte bal eriyene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. 2-3 dakika bekletin. Ilınınca içine toz mayayı ilave edip karıştırın. Tuz, yumurta ve unu ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika mayalanması için bekletin.

Hamuru 30 bezeye ayırın. Bezeleri elinizde yuvarlayıp un serpilmiş tezgaha dizin. Ortası delik kelepçeli kek kalıbını yağlayın. 10 bezeyi kalıba yan yana dizin. Üzerine üzümlü karışımın üçte birini serpiştirin. İkinci ve üçüncü katlarıda aynı şekilde hazırlayın. Kalan üzümlü karışımı üzerine serpin.

Tereyağını bir tavada eritip balı ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı hamurun üzerine fırça ile sürün ve kalanını üzerine gezdirerek dökün. Kek kalıbını bir bezle örtüp oda sıcaklığında 30 dakika kabarana kadar bekletin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Pasta Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye