SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Kuruyemişli Tarifler
Kuruyemişli Kaşık Helvası
Kuruyemişli Kaşık Helvası
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Kuruyemişli Kaşık Helvası Tarifi İçin
Malzemeler
1 paket margarin
2 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
İç malzemesi:
50 gr kuru üzüm
50 gr çekilmiş fındık
50 gr çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı tarçın
Kuruyemişli Kaşık Helvası
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Margarini tencerede eritip unu ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun.
Toz şeker ile suyu derin bir kaba alın, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Un pembeleşince şekerli suyu azar azar azar ilave ederek karıştırın.
Kapağını kapatıp kısık ateşte birkaç dakika pişirin. Suyunu çekince ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin.
Fındık, ceviz, tarçın ve üzümü bir kasede karıştırın. Helvayı kaşıkla şekillendirip üzerine biraz fındıklı karışım ilave edin.
Bir kaşık daha helva alıp ikisini üst üste kapatın. Malzeme bitinceye dek işlemi tekrarlayın. Ilık olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Diğer Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Benzer Tarifler
Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye