Kuruyemişli Kaşık Helvası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuruyemişli Kaşık Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzemesi:

Kuruyemişli Kaşık Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Margarini tencerede eritip unu ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. 
  2. Toz şeker ile suyu derin bir kaba alın, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Un pembeleşince şekerli suyu azar azar azar ilave ederek karıştırın.
  3. Kapağını kapatıp kısık ateşte birkaç dakika pişirin. Suyunu çekince ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin. 
  4. Fındık, ceviz, tarçın ve üzümü bir kasede karıştırın. Helvayı kaşıkla şekillendirip üzerine biraz fındıklı karışım ilave edin.
  5. Bir kaşık daha helva alıp ikisini üst üste kapatın. Malzeme bitinceye dek işlemi tekrarlayın. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye