Ceviz, badem, fındık ve antep fıstığı ile hazırlanan nefis bir helva hazırlamaya ne dersiniz? Kuruyemişli irmik helvasını, sevdiğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Bir sos tenceresine sütü ve şekeri alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın. Yayvan bir tencereye tereyağını alın ve kuruyemişleri ekleyerek 1 dakika kavurun.
Kuruyemişlere irmiği ekleyin ve rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla kavurmaya devam edin.
İrmik istediğiniz renge ulaşınca sütü ilave edin. İrmikler sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlendirin.
Kuruyemişli irmik helvası artık hazır. Yanında dondurma ile servis yapın.