Kuruyemişli İrmik Helvası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ceviz, badem, fındık ve antep fıstığı ile hazırlanan nefis bir helva hazırlamaya ne dersiniz? Kuruyemişli irmik helvasını, sevdiğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Tam ölçülü irmik helvası tarifine göz atmayı unutmayın.

Kuruyemişli İrmik Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Kuruyemişli İrmik Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir sos tenceresine sütü ve şekeri alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın. Yayvan bir tencereye tereyağını alın ve kuruyemişleri ekleyerek 1 dakika kavurun. 
  2. Kuruyemişlere irmiği ekleyin ve rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla kavurmaya devam edin. 
  3. İrmik istediğiniz renge ulaşınca sütü ilave edin. İrmikler sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 
  4. Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlendirin. 
  5. Kuruyemişli irmik helvası artık hazır. Yanında dondurma ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Akşam Yemeği Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye