Kestaneli Ve Terbiyeli Kereviz
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sağlık dolu bir lezzet ile karşınızdayız. Kereviz, portakal suyu ve terbiye ile hazırlanan bu yemeği, akşam menülerinde afiyetle sunabilirsiniz. Kereviz sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak terbiyeli kereviz yemeğini, kestane parçaları ile süslemeyi unutmayın.

Rokalı kereviz ve kereviz sote tarifine de göz atın.

Kestaneli Ve Terbiyeli Kereviz Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyesi için

Kestaneli Ve Terbiyeli Kereviz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kerevizin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün ve yarım ay şeklinde dilimleyin. Dilimleri tuzlu ve limonlu suda bekletin.
  2. Sap ve yaprak kısımlarını da ayıklayıp yıkayın ve irice doğrayıp kereviz dilimlerinin içine koyun.
  3. Soğanı bir tencereye alın. Üzerine zeytinyağını ilave ederek sararıp yumuşayıncaya kadar kavurun.
  4. Kereviz dilimlerini, sap ve yapraklarını, portakal suyunu, toz şekeri ve tuzunu koyup hafif karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
  5. Terbiyesi için yumurta sarılarını bir kaseye alın ve üzerine limon suyunu ekleyip iyice çırpın. Ilık suyu ve kestaneleri ilave edip karıştırın.
  6. Tencereyi ocaktan alın ve hazırladığınız terbiyeyi azar azar yedirerek dökün.
  7. Kerevizleri zedelemeden hafifçe karıştırın ve tekrar ocağa alarak kısık ateşte kaynamasına izin vermeden terbiyeye kıvam aldırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Üzerini kestane parçaları ve pul biber ile süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Farklı Sebze Yemekleri Kuruyemişli Tarifler