SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Kuruyemişli Tarifler
Ev Usulü Cezerye
Ev Usulü Cezerye
Güncelleme tarihi:
22 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Havuçlu tarifler
sayfamızdan en lezzetli tariflere ulaşabilirsiniz.
Ev Usulü Cezerye Tarifi İçin
Malzemeler
4 havuç
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı çekilmiş fındık
Hindistan cevizi
Ev Usulü Cezerye
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Havuçları temizleyip rendeleyin. Üzerine toz şeker ve yarım su bardağı su ilave edip kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Un ve nişastayı ayrı bir kapta yarım bardak suyla karıştırıp havuçlu karışıma ekleyin.
Macun kıvamına gelince içine ceviz ve fındık ilave edip karıştırın.
Ocaktan alıp içi hafifçe ıslatılmış kubbe şeklindeki bir kaba dökün. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis tabağına ters çevirerek alın.
Ucu ıslatılmış bir bıçakla dilimleyip üzerini yarım cevizlerle süsleyin ve servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Kuruyemişli Tarifler
Benzer Tarifler
Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye