Ev Usulü Cezerye
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Havuçlu tarifler sayfamızdan en lezzetli tariflere ulaşabilirsiniz.

Ev Usulü Cezerye Tarifi İçin

Malzemeler

Ev Usulü Cezerye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havuçları temizleyip rendeleyin. Üzerine toz şeker ve yarım su bardağı su ilave edip kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Un ve nişastayı ayrı bir kapta yarım bardak suyla karıştırıp havuçlu karışıma ekleyin.
  3. Macun kıvamına gelince içine ceviz ve fındık ilave edip karıştırın.
  4. Ocaktan alıp içi hafifçe ıslatılmış kubbe şeklindeki bir kaba dökün. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis tabağına ters çevirerek alın.
  5. Ucu ıslatılmış bir bıçakla dilimleyip üzerini yarım cevizlerle süsleyin ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye