Antep Fıstıklı Ve Kadayıflı Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sofralarınıza çok yakışacak lezzetli Antep fıstıklı kadayıflı muhallebi tarifine bayılacaksınız. Hızla yapabileceğiniz bu lezzetli tarif oldukça pratiktir. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Dilerseniz, klasik kadayıflı muhallebi tarifini de deneyebilirsiniz.

Antep Fıstıklı Ve Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Muhallebi için

Antep Fıstıklı Ve Kadayıflı Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kadayıfları küçük parçalar olacak şekilde ufalayın. 
  2. Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 1-2 dakika bekletin. 
  3. Tereyağı, şeker ve kadayıfları büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavurun. 
  4. Ufalanmış Antep fıstığını ekleyip kavurmaya devam edin. 
  5. Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılındırın. 
  6. Süt, şeker, pirinç unu ve vanilyayı bir tencereye alın.
  7.  Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ezilmiş damla sakızlarını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
  8. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Muhallebiyi cam kaselere paylaştırın. Üzerini Antep fıstıklı kadayıfla süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, klasik kadayıflı muhallebi tarifini de deneyebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Kadayıfları kavururken fazla pişmemesine dikkat edin ve yanmaması için sık sık karıştırın.
  • Muhallebiyi hazırlarken topaklanmalar oluşursa karıştırma işlemini hızlandırın.
  • Muhallebi piştikten sonra içerisine bir tatlı kaşığı tereyağı koyup eritin. Bu sayede daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Muhallebinin kıvamı çok koyu olursa, tekrardan ocağa alın ve üzerine yavaş yavaş süt ekleyin.
  • Dilerseniz farklı kuruyemişler ilave ederek hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye