Zeytinyağlı Patlıcan Paçası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Patlıcan Paçası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartma için;

Zeytinyağlı Patlıcan Paçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanların kabuklarını soyup 1 santim kalınlığında çubuk şeklinde kesin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp elinizle suyunu sıkın. Kâğıt havlu ile kurulayın.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Patlıcanları hafif kızartıp kâğıt havlu üzerine alın.
 Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Biberin çekirdeklerini çıkarın. Domateslerin kabuklarını soyun. Biber ve domatesleri şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın.
Zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları soteleyin. Biberleri ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin. Domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu çekince yarım su bardağı su, sirke, şeker ve tuz ekleyip kaynatın.
Patlıcanları fırın tepsisine alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın. Maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Zengin besin değerleriyle sunulan zeytinyağlı patlıcan yemeğini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Kızartma Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması