Taze Fasulye Kızartması
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Farklı lezzet arayanlar için harika bir önerimiz var. Lezzeti muhteşem taze fasulye kızartması ile siz de sofralarınızı renklendirin. Peki, taze fasulye kızartması nasıl yapılır? Temizlenmiş fasulyelerin un, yumurta ve kabartma tozuna bulanmasıyla hazırlanan karışım, tavada kızartılır ve servise hazır bir hale getirilir. Malzemeleriniz hazırsa, atıştırmalık olarak sunabileceğiniz taze fasulye kızartması tarifine başlayabiliriz.

Alternatif olarak nefis havuç kızartması ve peynirli patlıcan kızartması tarifini de deneyebilirsiniz.

Taze Fasulye Kızartması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Taze Fasulye Kızartması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Büyük bir tencerede kaynattığınız suya tuz ilave edin ve fasulyeleri 4 dakika haşlayın.
  2. Haşlanan fasulyeleri süzdükten sonra buzlu su dolu bir kaba aktarın. Soğuyunca bir kevgir yardımı ile alın ve kağıt havlu ile kurulayın.
  3. Derin bir kasede un, yumurta, 1 su bardağı su, kabartma tozu, tuz ve karabiberi çırpın.
  4. Fasulyeleri bu unlu karışıma batırarak bir tavada kızdırdığınız yağda kızartın.
  5. Kızarttığınız fasulyeleri bir kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün ve sıcak servis edin.

Taze Fasulye Kızartması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Öncelikle taze fasulyelerin uç kısımlarını bıçak ile kesin.
  2. Fasulyeleri kaynamış su üzerine atın ve fasulyeleri atmadan önce mutlaka tuzu ekleyin. Bu sayede daha çabuk pişmelerini sağlayabilirsiniz.
  3. Fasulyelerin diri kalması için en fazla 5-6 dakika haşlayın.
  4. Kızarttığınız fasulyeleri kağıt havluda süzmeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Sebze Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması