- Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Pırasaları süzüp geniş bir kaba alın. Peynir, karbonat, tuz, karabiber ve unu ilave edip karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip tüm malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın.
- Sıvıyağı tavada kızdırın. Elde ettiğiniz hafif sulu hamurdan kaşık kaşık alıp kızgın yağda kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Nane yapraklarıyla süsleyip sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
Dilerseniz, düşük kalorili fırında mücver tarifini de deneyebilirsiniz.
Şefin Yorumu :
SOĞAN YERİNE PIRASA
Et ya da sebze yemeği pişireceksiniz ama evde soğan kalmadığını farkettiniz. Eğer buzdolabınızda pırasa varsa sorun çözüldü demektir. Pırasayı temizleyip beyaz kısımlarını kıyın ve soğan yerine kullanın.