Patlıcan Kızartma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dünyanın birçok ülkesinde kızartma, közleme veya haşlama yöntemiyle tüketilen patlıcan, et ve sebze yemeklerinin en önemli malzemelerinden biridir. Kalp sağlığına iyi geldiği bilinen bu besin, diyabet ve obezite hastalıklarının tedavisinde de kullanılır. İçeriğinde fosfor, potasyum gibi zengin mineraller barındırdığı için kemik gelişiminin en büyük destekçilerindendir. Bu nedenle özellikle gelişim çağındaki çocukların en az haftada bir kez tüketmesi gerekir. Patlıcan kızartma nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızı güzelleştirecek patlıcan kızartması tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Patlıcan Kızartma Kaç Kaloridir?

Akşam öğünlerinde pratik yemekler hazırlamak istiyorsanız, kızartma tariflerine göz atabilirsiniz. Dilerseniz, yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulan soğan halkası tarifini deneyebilirsiniz.

Patlıcan Kızartma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Üzeri için

Patlıcan Kızartma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak kemer patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve halka şeklinde doğrayın.
  2. Üzerine tuz serperek 10 dakika bekletin ve soğuk sudan geçirerek kurulayın. Hazırladığınız patlıcanları, kızgın yağda kızartarak kağıt havlu üzerine alın.
  3. İnce doğranmış soğanı, biberi, domatesi ve salçayı tavaya ekleyerek az yağ ile kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  4. Patlıcanları servis tabağına alın. Üzerine isteğe göre yoğurt ve domates sosu serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Patlıcan kızartmasını servis etmeden önce, üzerini ev yapımı domates sosu ile süsleyebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Patlıcanları kullanmadan önce mutlaka tuzlu suda bekletin. Bu işlem sayesinde acı tatları gidecektir. Ardından suyunu sıkarak kurutun.
  • Kızartılan patlıcanları yağını çekmesi için kağıt havluda bekletmeyi unutmayın.
  • Sos için kullanacağınız sarımsakları ezin ve suyunu yoğurda akıtın. Böylece daha aromatik bir tat oluşturabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Sebze Tarifleri Kızartma Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması