Dünyanın birçok ülkesinde kızartma, közleme veya haşlama yöntemiyle tüketilen patlıcan, et ve sebze yemeklerinin en önemli malzemelerinden biridir. Kalp sağlığına iyi geldiği bilinen bu besin, diyabet ve obezite hastalıklarının tedavisinde de kullanılır. İçeriğinde fosfor, potasyum gibi zengin mineraller barındırdığı için kemik gelişiminin en büyük destekçilerindendir. Bu nedenle özellikle gelişim çağındaki çocukların en az haftada bir kez tüketmesi gerekir. Patlıcan kızartma nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızı güzelleştirecek patlıcan kızartması tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Patlıcan Kızartma Kaç Kaloridir?
Akşam öğünlerinde pratik yemekler hazırlamak istiyorsanız, kızartma tariflerine göz atabilirsiniz. Dilerseniz, yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulan soğan halkası tarifini deneyebilirsiniz.
Malzemeler
Kızartmak için
Üzeri için
Patlıcan kızartmasını servis etmeden önce, üzerini ev yapımı domates sosu ile süsleyebilirsiniz.