Patates Kroket
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patates Kroket Tarifi İçin

Malzemeler

Patates Kroket

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin.
  2. Margarini tavada eritin. 1 su bardağı unu ilave edip kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirip ılınmaya bırakın.
  3. Hazırladığınız beşamel sosu ılık olarak patates püresine ilave edin. Tuz, 4 yumurta, toz kırmızıbiber, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyip iyice yoğurun.
  4. Küçük kroketler halinde şekillendirip buzdolabında 1 saat bekletin.
  5. Sıvıyağı tavada kızdırın. Kalan yumurtaları çırpın. Kroketleri önce kalan una, sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Patatesli Tarifler Sebzeli Köfte Tarifleri Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması