Pani Puri
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hindistan mufağının sevilen yemeklerinden pani puri, kızarmış hamur içerisindeki harç ile lezzetli bir yemektir. Hindistan'a özgü hazırlanan soslar ile birlikte tüketilir. Kızartılmış hamurun çıtırı, harcın lezzeti ve suyun yumuşaklığı ile bu lezzete bayılacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa pani puri tarifinin detayları aşağıda. 

Hint mutfağından nefis hint böreği, keşmir pilavı ve gulab jamun tariflerine de göz atabilirsiniz.

Pani Puri Tarifi İçin

Malzemeler

Harç için;

Hamuru için;

Sos için;

Pani Puri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak patatesleri haşlamaya bırakın.
  2. Hamur yapımı ile tarife devam edin. Malzemelerin tamamını bir karıştırma kabına alın ve kıvam alana kadar yoğurun. 
  3. Üzerini bir bez ile kapatarak 15-20 dakika dinlendirin. 
  4. Tezgah üzerinde açın ve bardak ağızı ile yuvarlaklar kesin. 
  5. Bir tava da sıvıyağı kızdırın ve arkalı önlü hamurları kızartın. 
  6. Haşlanan patatesleri dilimlere bölün ve bir kaba alın.
  7. Soğanları küçük küçük doğrayın ve haşlanan patateslerin içerisine atın. 
  8. Kişnişleri ince ince doğrayın ve ilave edin. 
  9. Baharatları ve nohutu ekleyerek karıştırın. Bir spatula yardımı ile biraz ezebilirsiniz. 
  10. Sos için olan malzemeler su içerinde açılarak karıştırılır ve bir tabağa alınır. 
  11. Kızaran hamurlara parmak ile delikler açılır. 
  12. İçerisine harç yerleştirilir, sosun içine daldırarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 
  Servis Önerisi

Farklı soslar ile birlikte tüketebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık MasterChef Tarifleri Hint Mutfağı Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması