Malzemeler
Kızartmak için
Yemek tarifleri arasında, okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim...
Patlıcanların uç kısmını kesip çatalın ucuyla yer yer delin. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın.
Patlıcanları ilave edip çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün. Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesip iç kısımlarını çıkarın.
Ekmek içini ıslatıp ufalayın. Soğanları soyup rendeleyin. Kıymayı çukur bir kaba alın. Ekmek içi, soğan, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Köfte hamurundan misket iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Köfteleri patlıcanları kızarttığınız yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
Domatesleri soyup rendeleyin. Domates, sıcak su ve biber salçasını bir tencereye alıp soteleyin. Nohut ve bir tutam tuzu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
Domatesli nohudu patlıcanların içine paylaştırın. Köfte ve mısırı ilave edip sıcak servis yapın.