SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Kızartma Tarifleri
Nohut Kroket
Nohut Kroket
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Nohut Kroket Tarifi İçin
Malzemeler
2 su bardağı nohut
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
3 yumurta
Yarım su bardağı et suyu
2 kahve fincanı galeta unu
Kızartma için:
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Nohut Kroket
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilınınca çatalla ezerek veya robotta çekerek püre haline getirin.
1 kahve fincanı un, tuz, karabiber, 1 yumurta, kaşar peyniri ve et suyunu ilave edin. Karıştırıp hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
Eğer et suyu az gelirse biraz su ekleyebilirsiniz. Kalan yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Unu ve galeta ununu ayrı düz tabaklara alın.
Hazırladığınız karışımdan parçalar koparıp oval köfte şekli verin. Sıvıyağı tavada kızdırın. Kroketleri sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
Kroketleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, klasik
patates kroket tarifi
ni de deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Bakliyat Tarifleri
Kızartma Tarifleri
Benzer Tarifler
Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması