Nohut Kroket
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nohut Kroket Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartma için:

Nohut Kroket

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilınınca çatalla ezerek veya robotta çekerek püre haline getirin.
  2. 1 kahve fincanı un, tuz, karabiber, 1 yumurta, kaşar peyniri ve et suyunu ilave edin. Karıştırıp hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  3. Eğer et suyu az gelirse biraz su ekleyebilirsiniz. Kalan yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Unu ve galeta ununu ayrı düz tabaklara alın.
  4. Hazırladığınız karışımdan parçalar koparıp oval köfte şekli verin. Sıvıyağı tavada kızdırın. Kroketleri sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
  5. Kroketleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, klasik patates kroket tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Bakliyat Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması