Mantar Kızartması
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kas ve kemik sağlığını desteklemesiyle bilinen mantar, D vitamini, kalsiyum, bakır ve protein bakımından zengindir. Özellikle vejetaryenlere önerilen bu besin, kalp hastalıkları riskini azaltır. Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan mantar, kültür, istiridye, trüf gibi çeşitlere sahiptir. Mantar kızartması ise, ani gelen misafirlerin, kalabalık sofraların ve fazla vakti olmayanların kurtarıcısı niteliğindedir. Yalnızca 25 dakikada hazırlanan bu yemeği yaz kış demeden afiyetle tüketebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Şef Başak Öngel'in videolu ve resimli anlatımıyla mantar kızartması tarifinin detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Mantar Kızartması Kaç Kalori?

Mantarsız olmaz diyenlere mantarlı risotto, istiridye mantarı çorbası ve körili mantarlı tavuk tarifini öneriyoruz.

Mantar Kızartması Tarifi İçin

Malzemeler

Mantar Kızartması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Mantarları yıkamayın. Bunun yerine kabuklarını hafifçe soyun veya temiz bir fırça ile üst kısmını ovalayın.
  • Tarifte kullanacağınız mantarların boyutları küçük veya orta olmalıdır.
  • Yağı iyice kızdırdıktan sonra mantarları pişirin. Pişen mantarları mutlaka kağıt havluda bekletin.
  • Mantar kızartmasını, sarımsaklı yoğurtla birlikte sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Mantarlı Tarifler Video Tarifler Akşam Yemeği Pratik Yemek Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması