Mafiş
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mafiş Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Şurup için

Mafiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Selanik mutfağına ait size özel yemek tarifimiz.

Yumurta, şeker ve oda ısısında yumuşatılmış margarini hamur yoğurma kabında çırpın. Elenmiş unu ve suyu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.

Şurup için sos tenceresinde şekerli suyu  kaynatın. Limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatın. fiurubu ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde ince bir yufka şeklinde açın. Yufkadan bir parmak eninde şeritler kesip örgü gibi
şekillendirin. Kızgın yağda kızarttıktan sonra üzerlerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Atıştırmalık Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Kızartma Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması