Kuru Fasulye Kroket
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuru Fasulye Kroket Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Fasulye Kroket

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
  2. Fasulyeleri çatalla veya robotta ezerek püre haline getirin. Soğanı kıyın. Margarini tavada eritip soğanı kavurun. Püreye ilave edip karıştırın.
  3. 1 yumurta, un, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Ellerinizi hafifçe unlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak uzun köfteler yapın. 
  4. Sıvıyağı tavada kızdırın. 2 yumurtayı bir kapta çırpın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayıp kızartın.
  5. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Sebzeli Köfte Tarifleri Bakliyat Tarifleri Kızartma Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması