Klasik Patates Kızartması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 8 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Her versiyonu ayrı lezzetli olan patatesin kızartmasının yeri bir başkadır. Dışı çıtır, içi yumuşak dokusu ile bazen mükemmel bir eşlikçi, bazen ise ana yemek olan patates kızartması yapmak için gerekenler yalnızca 3 malzemeden oluşur. Malzemeleriniz hazırsa klasik patates kızartması tarifinin detayları aşağıda. 

Patates kızartmasını bir de baharatlı denemek isterseniz baharatlı patates kızartması tarifine göz atabilirsiniz. 

Klasik Patates Kızartması Tarifi İçin

Malzemeler

Klasik Patates Kızartması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesler yıkanır, isteğe göre kabukları soyulur. 
  2. Büyüklüklerine göre 4 parçaya bölünür. Bölünen her bir parça parmak büyüklüğünde küçük parçalara ayrılır. 
  3. Bir kaba alınarak üzerleri tamamen kapanacak şekilde su ile doldurulur, 1 saat bekletilir. 
  4. Bu işlemi yapma sebebimiz patates bu aşamada fazla nişastasını salacak ve kızardığında daha çıtır olacak. 
  5. Patatesin suyu süzüldükten sonra kağıt havlu üzerine dizilerek kurutulur. 
  6. Sıvıyağ tavaya alınarak kızdırılır. 
  7. Kızgın yağa kurutulmuş patatesler atılarak altın rengi olana kadar kızartılır. 
  8. Peçete serili bir tabağa alınarak fazla yağları süzülür, tuz dökülerek sıcakken yenir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Patatesli Tarifler Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması