Kızartılmış Gül Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kızartılmış Gül Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Üzeri için

Kızartılmış Gül Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurta, yoğurt, şeker, ayçiçeği yağı, vanilya, kabartma tozu ve unu yoğurma kabında yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlenmeye bırakın. Hamurdan bezeler kopartıp merdane ile ince açın ve uzun şeritler kesin. Her bir şeridi iki ucundan tutup ters yöne doğru bükün ve rulo şeklinde sararak gül şekli verin ve üstten hafif bastırın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hamurları kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Servis tabağına yerleştirip üzerine pudra şeker serpiştirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, fırında hazırlanan klasik gül tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kızartma Tarifleri Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması