Unu çukur bir kaba alın. Ortasını açıp zeytinyağını, yumurtayı ve tuzu ekleyip karıştırın. Hamurun kıvamına göre su ilave edin. Yumuşak olmayan bir hamur elde edinceye kadar su ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında dinlendirin. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip ayçiçeği yağında soteleyin. Dolmalık fıstığı tavaya ilave edin. Rengi pembeleşince kıymayı ekleyin. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kırmızıbiberi ilave edip birkaç dakika pişirin. Malzemeler pişince tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru tezgaha alıp üzerine un serperek mantı hamuru kalınlığında açın. 3 cm büyüklüğünde daireler kesin. Ortasına harçtan paylaştırın. Kenarlarına yumurta akı sürüp yarım ay şeklinde kapatın. Uç kısımlarını ortada birleştirin. Kızgın yağda kızartıp sıcak servis yapın.