Ana vatanı Doğu Akdeniz olarak bilinen karnabahar, kanser riskini düşüren besinler arasında yer alır. Metabolizmayı hızlandırdığı için, özellikle kilo vermede etkilidir. Genellikle salata, çorba ve ana yemeklerin içerisinde kullanılır. İçeriğinde bulunan C ve K vitaminleri sayesinde gelişimi destekler. Bu nedenle çocukların ve hamilelerin ayda bir kez tüketmesi önerilir. Karnabaharın faydalarını öğrendiğimize göre malzemeler hazırsa, kolay karnabahar kızartması nasıl yapılır birlikte görelim.
Malzemeler
Kızartmak için
Karnabahar Kızartmasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Karnabahar Kızartması Kaç Kaloridir?
Sodalı karnabahar kızartmasının bir porsiyonu, yaklaşık 185 kaloridir. Kalori değerini düşürmek için ayçiçeği yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan fırında karnabahar tarifini de deneyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için karnabaharın faydaları nelerdir yazımızdan faydalanabilirsiniz.
Ana yemeklerin yanında servis edilen kızartma tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, genellikle hazır olarak satılan soğan halkası tarifine göz atabilirsiniz.