Karides Tava
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzey Amerikan kıyılarında ve Avrupa denizlerinde yaşayan karides, kabuklular sınıfından bir deniz canlısıdır. Omega 3 bakımından zengin olan bu besin, beyin fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekler. Hem kızartma, hem de fırınlama usulüyle pişirilen karides, kan hücrelerinin gelişimine katkıda bulunur. Malzemeler hazırsa, ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis karides tava tarifine geçebiliriz.

'Karidesle başka ne yemek yapabilirim?' diye merak edenler için, karides tempura, kadayıflı karides ve tereyağlı karides güveç tarifini buraya bırakıyoruz.

Karides Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Karides Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle karidesleri bol suyla yıkayın. Ardından kafasının altındaki kabukları dikkatli bir şekilde çıkartın.
  2. Ortada bulunan iplik şeklinde uzanan kısımları kürdan yardımıyla çekerek çıkartın.
  3. Temizleme işleminden sonra karidesleri tekrar yıkayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak kurutun.
  4. Limon kabuğunu rendeleyin. Maydanoz ve sarımsağı ince ince kıyın. Kırmızı biberi de küçük küçük dilimleyin.
  5. Tereyağını bir tavada eritin. İçerisine sarımsakları ekleyerek kavurun.
  6. Daha sonra karidesleri ekleyerek kavurun. Üzerine kırmızı biberi ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  7. Pişirme işleminin sonlarına doğru limon kabuğu, soya sosu, maydanoz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Karides Tava Kaç Kalori?

  1. 100 gramlık bir porsiyon karides tava, yaklaşık 110 kalori değerindedir.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Kızartma Tarifleri MasterChef Tarifleri Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması