Ispanaklı Kroket
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Kroket Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Otlu yoğurt sos için

Ispanaklı Kroket

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün. Birkaç kez soğuk sudan geçirerek durulayın. Suyu süzülmüş pirinci geniş bir kaba alın. İçine küp doğradığınız peynirleri, çırpılmış yumurta, kıyılmış sarımsak, rendelenmiş limon kabuğu, doğradığınız taze soğan, un ve haşlanmış ıspanağı ekleyip iyice karıştırın. Elinizi ıslatarak kroket harcından parçalar koparıp kroket şekli verin. Kroketleri tepsiye dizin ve 30 dakika dondurucuda bekletin. Galeta ununu fırın kağıdına yayın. 30 dakika dondurucuda dinlendirdiğiniz kroketleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Fazla galeta ununu silkeleyin. Ayçiçek yağını tavaya alıp kızdırın. Kroketlerin her tarafını kızartın. Kroketleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağlarını süzdürün.

Otlu yoğurt sos için, tüm malzemeleri bir kaseye alıp iyice çırpın. Kroket ile birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Peynirli Tarifler Kızartma Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması