İrmik Tatlısı Kızartması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İrmik Tatlısı Kızartması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

İrmik Tatlısı Kızartması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kızartma tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Süt, şeker, limon kabuğu ve zerdeçalı tencerede kaynatın. Limon kabuğunu çıkarıp irmiği azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin.

Muhallebiyi düz bir tepsiye 2 santim kalınlığında  döküp soğumaya bırakın. Kare dilimlere kesin.

Kedidili bisküvileri robotta ezin. İrmik tatlılarını önce mısır  ununa, sonra sırasıyla çırpılmış yumurta ve kedidili bisküvisine bulayın. Yağı tavada kızdırıp irmik tatlılarını kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Ilınınca üzerine frambuaz sosu gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Kızartma Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması