Gazozlu Sebze Kızartması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Gazozlu Sebze Kızartması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Sos için

Gazozlu Sebze Kızartması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kızartma tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Sebzeleri temizleyin. Bir tencerede suyu kaynatın. Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın.

Gazoz ve unu  bir kapta çırpın. Yumurta akını başka bir kapta bir tutam tuzla çırpıp unlu karışıma ekleyin.

Sos için, domatesleri soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. Domates, biber salçası, sarımsak, şeker ve tuzu bir tencerede 6-7 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın.

Sebzeleri iyice süzüp unlu karışıma bulayın. Yağı tavada kızdırıp sebzeleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sos ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması