Fırında Pastırmalı Patlıcan Sarma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Pastırmalı Patlıcan Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Fırında Pastırmalı Patlıcan Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

Patlıcanların uç kısımlarını kesip uzunlamasına dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Unu geniş bir tabağa dökün.

Yumurtaları çukur bir tabakta hafif çırpın. Patlıcan dilimlerini önce una sonra yumurtaya bulayın. Ayçiçeğiyağını tavada ısıtıp patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün.

Domatesleri soyup küçük doğrayın. Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Domates, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve 10 dakika pişirin.

Domatesli sosu fırın tepsisine dökün. Patlıcan dilimlerinin üzerlerine birer pastırma dilimi yerleştirip peyniri paylaştırın ve sıkı bir rulo şeklinde sarın. Rulo patlıcanları fırın tepsisine yan yana dizin. Üzerine kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir eriyene kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Kızartma Tarifleri Sarma Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması